Fredags opskrift: Tikka Masala

0
293

tikkamarsala1

Opskrift: 4 personer

1,5 dl yoghurt naturel
2  fed hvidløg
1,5 spsk finthakket ingefær
1 tsk  chili
saft af ½ citron
1 spsk Garam Masala
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
500 g kyllingebrystfilet

Sauce:
2 hakkede løg
3 hakkede fed hvidløg
1 spsk finthakket ingefær
1 dl tomatpuré
0,5 dl smuttede, hakkede mandler
5 dl vand
salt og peber
lidt cayennepeber
citronsaft

Bland yoghurt sammen med hvidløg, ingefær, chili, citronsaft, garam masala, gurkemeje og salt i en mellem størrelse skål. Skær kyllingen i små tern. Bland kyllingen sammen med yoghurtmarinaden. Lad kyllingen marinere i en time i køleskabet. Kom kylling og marinade i et fad, steg kødet i 10 min. ved 250°.

Sauce:
Steg løgene, til de er møre. Tilsæt hvidløg og ingefær, og steg så i et par minutter. Rør tomatpuré, mandler og vand i, tilsæt også det marinerede stegte kylling. Læg låg på gryden, og lad retten koge ved middel varme i ca 10 min. Tilsæt lidt salt og cayennepeber samt citronsaft mens retten koger.

Serveres med:
kogte basmati ris og naanbrød
(evt. steget champignoner, min ynglings grøntsag)

EFTERLAD ET SVAR